Logo del centre cívic

Tallers Culturals (ENTORN DE LES ARTS ESCÈNIQUES)

IMPRO TEATRE
Logo de l'activitat IMPRO TEATRE

Dimarts de 19 a 20.30h

Del 16 d'abril de 2024 al 11 de juny de 2024

Espai: Sala H

Professor/a: Marta Asamar García

Descripció:
Entrenarem les bases de la improvisació teatral mitjançant exercicis pràctics que anirem comentant entre totes. Aprendrem a estar còmodes davant del públic i a improvisar des del que nosaltres mateixes podem oferir treballant des de l'acceptació de totes les idees i com aquestes poden trobar un espai comú. A més, farem construcció de personatge i de situacions tant realistes com abstractes com surrealistes. Tindrem molt en compte la consciència del cos, de la veu, de l'espai i de les companyes en escena.

A qui va adreçat:
Va adreçat a totes aquelles persones que ja hagin fet algun cop alguna cosa de improvisació teatral o almenys teatre en general. Hi haurà conceptes que ja es donaran per apresos tot i que sempre es poden refrescar. A aquelles que vulguin seguir treballant l'agilitat mental i la consciència corporal a través de la creativitat i espontaneïtat de crear situacions escèniques diverses. Tant per gent que vulgui explotar la seva part teatral i creativa com per gent que potser necessiti una empenta per deixar enrere la seva timidesa o inseguretat. Per gent que s'atreveixi a sortir curosament de la seva zona de confort.

Metodologia:
Començarem amb exercicis bàsics per entendre els elements amb els quals treballem: el cos i l'espai. A partir d'aquí anirem augmentant la dificultat dels exercicis i afegint premisses i conceptes per poder crear situacions cada vegada més complexes sortint així de la nostra zona de confort. Les classes consistiran en fer un petit escalfament i després fer exercicis per parelles, en grups de 3 o fins i tot de 4 o 5. Els anirem comentant i aprendrem tant quan estem en escena com quan ho mirem des de fora.

Material necessari per part de l’alumne:
Roba còmode.

Sobre la professora:
Actriu graduada en interpretació visual a l'Institut del Teatre. És integrant i co-creadora de la Cia. Les Pinyes amb qui ha dut a terme els espectacles "La Favera màgica" (2019), "BROSS? és BROSSA" (2020), Glassmur (2022), “Un tros de pa” co-producció amb el Teatre Lliure (2022) i “Perla” juntament amb Francesca Vadell (2022). També forma part de la Cia. Nàsius amb qui tenen l’espectacle de clown “Güele” (2022). Actualment, a banda d’actuar en els espectacles de Pinyes i Nàsius participa en projectes educatius com “La caixa del Lliure”, havent fet anteriorment la dinamització del projecte Diorama a l’Aula de les Beques-Premis Barcelona 2020 i l’assesorament de titelles a l’espectacle “Ojos verdes” de la Barni Teatre. De formació no titulada ha rebut classes regulars d'acrobàcia i de dansa contemporània. Té experiència en diferents microteatres, curtmetratges i videoclips.Preu: 60,61 € (IVA inclòs)

Dimarts
16/04/2024
Dimarts
23/04/2024
Dimarts
30/04/2024
Dimarts
07/05/2024
Dimarts
14/05/2024
Dimarts
21/05/2024
Dimarts
28/05/2024
Dimarts
04/06/2024
Dimarts
11/06/2024
Novetat!!
CÀPSULA - CLOWN I OBJECTES
Logo de l'activitat CÀPSULA - CLOWN I OBJECTES

Dimecres de 19.30 a 21h

Del 17 d'abril de 2024 al 8 de maig de 2024

Espai: Sala H

Tallerista: Claudia Cantone

Descripció:

La càpsula intensiva de quatre dies "Clown i Objecte" (Transaccional) es centra en la manipulació de l'objecte i en la creació d'una relació autèntica entre el clown i l'objecte. És una oportunitat per experimentar la transformació de l'ordinari en extraordinari, convertint la funció habitual dels objectes en fantàstica, divertida i excèntrica. Aquest curs ofereix una perspectiva creativa única per comprendre la relació entre el clown i l'objecte transaccional, permetent als participants enriquir les seves actuacions i expressions artístiques. S'anima als participants a portar objectes que els atreuen o desperten la curiositat, per utilitzar-los com a instruments d'exploració durant l'activitat.

Objectius:

L'objectiu principal de la càpsula és proporcionar una experiència d'aprenentatge intensiva i immersiva en la manipulació de l'objecte i en el desenvolupament de la relació entre el clown i l'objecte. A través d'exercicis pràctics i creatius, de les persones participants tindran l'oportunitat d'explorar noves formes d'expressió artística i de transformar la funció ordinària dels objectes en experiències fantàstiques i divertides. A més, es busca fomentar la creativitat i la capacitat d'expressió de les persones participants, permetent-los enriquir les seves actuacions i desenvolupar un estil propi com a clowns.

A qui va adreçat:

La càpsula està dirigida a actors i actrius, clowns, artistes de circ i a totes aquelles persones interessades en explorar l'eploració el clown com a mitjà d'expressió artística. No es requereix cap experiència prèvia en clown o manipulació d'objectes, ja que el curs està dissenyat per a persones de tots els nivells d'habilitat i experiència. Es fomenta la diversitat i la inclusió, creant un espai d'aprenentatge obert i respectuós on cada participant pugui explorar i expressar-se lliurement.

Metodologia:

Es basa en l'aprenentatge experiencial i pràctic, amb un enfocament en la exploració creativa i la experimentació. A través d'exercicis de improvisació, jocs i exploració guiada, els participants desenvoluparan habilitats en la manipulació de l'objecte i en la creació de la relació amb el clown. Es fomenta la participació activa i la col·laboració entre els participants, creant un entorn d'aprenentatge dinàmic i estimulant.

Material necessari per part de l'alumne:

Es necessitarà portar objectes per utilitzar-los com a instruments d'exploració durant les activitats del curs. No es requereix cap altre material específic, només una actitud oberta i disposada a aprendre i experimentar.

Preu: 20,21 € (IVA inclòs)

Dimecres
17/04/2024
Dimecres
24/04/2024
Dimecres
08/05/2024
Novetat!!
CÀPSULA - LES HARMONIES DEL CLOWN
Logo de l'activitat CÀPSULA - LES HARMONIES DEL CLOWN

Dimecres de 19.30 a 21h

Del 15 de maig de 2024 al 5 de juny de 2024

Espai: Sala H

Tallerista: Claudia Cantone

Descripció:

"Les Harmonies del Clown - Cos, Joc i Emocions" és un taller de 4 dies dedicat a explorar les emocions a través de la tècnica i la màscara del clown (nas vermell). Les emocions es converteixen en el "material de joc" amb el qual el pallasso crea la seva pròpia obra d'art, la seva pròpia melodia musical. El cos es converteix en l'instrument musical per crear aquesta meravellosa i divertida composició. Fer riure és un "miracle" estretament relacionat amb la vida real, aquí i ara. Quan un pallasso juga amb les seves emocions, mostra al públic que el seu univers emocional és un tresor valuós capaç de provocar rialles i benestar. Cada ésser humà posseeix aquest tresor.

Prepara't per submergir-te en un emocionant viatge per riure i descobrir la màgia de "Les Harmonies del Clown: Cos, Joc i Emocions".


Objectius:

L'objectiu principal és proporcionar als participants una experiència profunda d'exploració emocional a través de la pràctica del clown. A través de l'ús de la màscara del clown i la tècnica del pallasso, les persones participants tindran l'oportunitat de transformar les seves emocions en joc creatiu i en una font de rialles i benestar. Es busca fomentar la capacitat de connectar amb les emocions i expressar-se lliurement a través del cos i el joc.


A qui va adreçat:

Va dirigit a actors i actrius, pallassos, artistes de circ i a qualsevol persona interessada en explorar les emocions i la expressió creativa a través de la pràctica del clown. No es requereix cap experiència prèvia en clown o actuació, ja que el taller està dissenyat per a persones de tots els nivells d'habilitat i experiència. Es fomenta un entorn d'aprenentatge inclusiu i respectuós on cada participant pugui sentir-se còmode i segur per explorar i expressar-se lliurement.


Metodologia:

Es basa en l'aprenentatge experiencial i l'exploració pràctica a través del joc i el moviment. A través d'exercicis de improvisació, jocs i exploració guiada, els participants tindran l'oportunitat de connectar amb les seves emocions i expressar-se lliurement a través del cos i el joc. Es fomenta la participació activa i la col·laboració entre els participants, creant un entorn d'aprenentatge dinàmic i enriquidor.


Material necessari per part de l'alumne:

No es requereix cap altre material específic per a la participació en el taller, ja que els exercicis i activitats es realitzaran principalment amb el propi cos dels participants i amb materials proporcionats per la tallerista.

Preu: 26,93 € (IVA inclòs)

Dimecres
15/05/2024
Dimecres
22/05/2024
Dimecres
29/05/2024
Dimecres
05/06/2024

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS S.L (B59960526) | Av. Diagonal 392, 1r 1a,
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC BARCELONETA

carrer Conreria, 1-9
08003 Barcelona
932563300
info@civicbarceloneta.com

Logo Miram Cloud