Logo del centre cívic

Tallers Culturals (ENTORN DE LES ARTS ESCÈNIQUES)

IMPRO TEATRE
Logo de l'activitat IMPRO TEATRE

Dimarts de 19 a 20.30h

Del 1 d'octubre de 2024 al 3 de desembre de 2024

Espai: Sala H

Professor/a: Marta Asamar García

Descripció:

Entrenarem les bases de la improvisació teatral mitjançant exercicis pràctics que anirem comentant entre totes. Aprendrem a estar còmodes davant del públic i a improvisar des del que nosaltres mateixes podem oferir treballant des de l'acceptació de totes les idees i com aquestes poden trobar un espai comú. A més, farem construcció de personatge i de situacions tant realistes com abstractes com surrealistes. Tindrem molt en compte la consciència del cos, de la veu, de l'espai i de les companyes en escena.

A qui va adreçat:

Va adreçat a totes aquelles persones que ja hagin fet algun cop alguna cosa de improvisació teatral o almenys teatre en general. Hi haurà conceptes que ja es donaran per apresos tot i que sempre es poden refrescar. A aquelles que vulguin seguir treballant l'agilitat mental i la consciència corporal a través de la creativitat i espontaneïtat de crear situacions escèniques diverses. Tant per gent que vulgui explotar la seva part teatral i creativa com per gent que potser necessiti una empenta per deixar enrere la seva timidesa o inseguretat. Per gent que s'atreveixi a sortir curosament de la seva zona de confort.

Metodologia:

Començarem amb exercicis bàsics per entendre els elements amb els quals treballem: el cos i l'espai. A partir d'aquí anirem augmentant la dificultat dels exercicis i afegint premisses i conceptes per poder crear situacions cada vegada més complexes sortint així de la nostra zona de confort. Les classes consistiran en fer un petit escalfament i després fer exercicis per parelles, en grups de 3 o fins i tot de 4 o 5. Els anirem comentant i aprendrem tant quan estem en escena com quan ho mirem des de fora.

Material necessari per part de l’alumne:

Roba còmode.

Sobre la professora:

Actriu graduada en interpretació visual a l'Institut del Teatre. És integrant i co-creadora de la Cia. Les Pinyes amb qui ha dut a terme els espectacles "La Favera màgica" (2019), "BROSS? és BROSSA" (2020), Glassmur (2022), “Un tros de pa” co-producció amb el Teatre Lliure (2022) i “Perla” juntament amb Francesca Vadell (2022). També forma part de la Cia. Nàsius amb qui tenen l’espectacle de clown “Güele” (2022). Actualment, a banda d’actuar en els espectacles de Pinyes i Nàsius participa en projectes educatius com “La caixa del Lliure”, havent fet anteriorment la dinamització del projecte Diorama a l’Aula de les Beques-Premis Barcelona 2020 i l’assesorament de titelles a l’espectacle “Ojos verdes” de la Barni Teatre. De formació no titulada ha rebut classes regulars d'acrobàcia i de dansa contemporània. Té experiència en diferents microteatres, curtmetratges i videoclips.


Preu: 67,34 € (IVA inclòs)

Preu Targeta persones en situació d'atur - Descompte 50%: 33,67 € (IVA inclòs)

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 30%: 47,14 € (IVA inclòs)

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 50%: 33,67 € (IVA inclòs)

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 75%: 16,83 € (IVA inclòs)

Dimarts
01/10/2024
Dimarts
08/10/2024
Dimarts
15/10/2024
Dimarts
22/10/2024
Dimarts
29/10/2024
Dimarts
05/11/2024
Dimarts
12/11/2024
Dimarts
19/11/2024
Dimarts
26/11/2024
Dimarts
03/12/2024
Novetat!!
CÀPSULA - WHITE NOSE "EL NAS IL·LUMINAT"
Logo de l'activitat CÀPSULA - WHITE NOSE

Dimecres de 19 a 21h

Del 3 de juliol de 2024 al 10 de juliol de 2024

Espai: Sala H

Tallerista: Claudia Cantone

Descripció:

El taller "White Clown - El Nas Il·luminat" és un viatge creatiu i personal que ens portarà a explorar les arrels del teatre universal a través del llenguatge corporal. Començarem treballant en la respiració com a punt de partida, connectant el cos i la veu per descobrir les nostres pròpies vulnerabilitats i sensibilitats. Aquest viatge ens portarà a endinsar-nos en el Clown Sagrat de les tribus primitives, recuperant el nostre ritme original des del úter i explorant la nostra essència pura heretada al néixer, sovint tapada per la societat.

El White Clown - El Nas Il·luminat ens portarà en un viatge de regressió-progresió en espiral per trobar l'autèntica essència còmica del clown, vibrant a través del nostre cos. L'objectiu és aprendre a utilitzar aquesta essència per connectar amb la nostra autenticitat i originalitat.

Al curs, s'utilitzaran elements i objectes com tambors per explorar el ritme intern de cada participant i connectar amb la seva energia creativa, diferents instruments per experimentar tons i melodies que connectin la música amb l'emoció, i vestuari i accessoris per explorar el propi estil i personalitat com a clown. Aquests elements seran eines per submergir-se en l'essència del pallasso i explorar l'autenticitat a través d'activitats i exercicis pràctics.


Prepara't per a un viatge transformador i revelador cap a l'essència del Clown i el seu Nas Il·luminat!

Objectius:

L'objectiu principal és proporcionar als participants una experiència profunda d'exploració emocional a través de la pràctica del clown. A través de l'ús de la màscara del clown i la tècnica del pallasso, les persones participants tindran l'oportunitat de transformar les seves emocions en joc creatiu i en una font de rialles i benestar. Es busca fomentar la capacitat de connectar amb les emocions i expressar-se lliurement a través del cos i el joc.

A qui va adreçat:

Aquest taller està dirigit a totes les persones interessades en el món del clown, tant principiants com aquelles amb experiència prèvia en arts escèniques. No cal tenir experiència prèvia en clown. És ideal per a qualsevol que vulgui explorar la seva autenticitat, desenvolupar la seva creativitat i connectar amb la seva essència còmicà.

Material necessari per part de l'alumne:

Tambors: S'utilitzaran per explorar el ritme intern de cada persona i connectar amb la seva pròpia energia creativa. (no obligatori).

Altres tipus d'instruments: S'utilitzaran per experimentar diferents tons i melodies, explorant la connexió entre la música i l'emoció. (no obligatori).

Vestuari i accessoris: Diferents tipus de vestimenta perquè els participants puguin explorar el seu propi estil i personalitat com a clown. (necessari).

Maquillatge: (necessari).

Preu: 17,96 € (IVA inclòs)

Preu Targeta persones en situació d'atur - Descompte 50%: 8,98 € (IVA inclòs)

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 30%: 12,57 € (IVA inclòs)

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 50%: 8,98 € (IVA inclòs)

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 75%: 4,49 € (IVA inclòs)

Dimecres
03/07/2024
Dimecres
10/07/2024
Novetat!!
CÀPSULA - DEL CLOWN A L’INFINIT
Logo de l'activitat CÀPSULA - DEL CLOWN A L’INFINIT

Dimecres de 19.30 a 21h

Del 9 d'octubre de 2024 al 30 d'octubre de 2024

Espai: Sala H

Tallerista: Xesco Izquierdo

Descripció:

Iniciació i/o continuïtat al món del clown. Reconeixement del clown propi. Cada pallasso és un mirall de les emocions, innocència intrínseca, vulnerabilitat i recull de fracassos de l’individu. Així doncs, aquest taller proposa descobrir i despullar aquesta essencialitat. Cada individu té una biografia i vivències diferents, en escena -en conseqüència- cada clown és únic dins la comunitat. Amb la poètica del seu tarannà, cos i caracterització, és capaç d’enllaçar amb el públic. Aquest mèdium ancestral interpel·la a l’audiència a través de posar en relativitat, des de el respecte, les veritats consolidades i la realitat objectiva. Explosionant una manifestació d’alegria en afecció vers el públic; que no és jutge,sinó part del joc, del riure i del somriure.

Objectius:

L'objectiu principal de la càpsula és proporcionar una experiència d'aprenentatge intensiva i immersiva en la manipulació de l'objecte i en el desenvolupament de la relació entre el clown i l'objecte. A través d'exercicis pràctics i creatius, de les persones participants tindran l'oportunitat d'explorar noves formes d'expressió artística i de transformar la funció ordinària dels objectes en experiències fantàstiques i divertides. A més, es busca fomentar la creativitat i la capacitat d'expressió de les persones participants, permetent-los enriquir les seves actuacions i desenvolupar un estil propi com a clowns.

A qui va adreçat:

La càpsula està dirigida a actors i actrius, clowns, artistes de circ i a totes aquelles persones interessades en explorar l'eploració el clown com a mitjà d'expressió artística. No es requereix cap experiència prèvia en clown o manipulació d'objectes, ja que el curs està dissenyat per a persones de tots els nivells d'habilitat i experiència. Es fomenta la diversitat i la inclusió, creant un espai d'aprenentatge obert i respectuós on cada participant pugui explorar i expressar-se lliurement.

Metodologia:

Es basa en l'aprenentatge experiencial i pràctic, amb un enfocament en la exploració creativa i la experimentació. A través d'exercicis de improvisació, jocs i exploració guiada, els participants desenvoluparan habilitats en la manipulació de l'objecte i en la creació de la relació amb el clown. Es fomenta la participació activa i la col·laboració entre els participants, creant un entorn d'aprenentatge dinàmic i estimulant.

Material necessari per part de l'alumne:

Es necessitarà portar objectes per utilitzar-los com a instruments d'exploració durant les activitats del curs. No es requereix cap altre material específic, només una actitud oberta i disposada a aprendre i experimentar.


Preu: 26,93 € (IVA inclòs)

Preu Targeta persones en situació d'atur - Descompte 50%: 13,47 € (IVA inclòs)

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 30%: 18,85 € (IVA inclòs)

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 50%: 13,47 € (IVA inclòs)

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 75%: 6,74 € (IVA inclòs)

Dimecres
09/10/2024
Dimecres
16/10/2024
Dimecres
23/10/2024
Dimecres
30/10/2024

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS S.L (B59960526) | Av. Diagonal 392, 1r 1a,
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC BARCELONETA

carrer Conreria, 1-9
08003 Barcelona
932563300
info@civicbarceloneta.com

Logo Miram Cloud