Logo del centre cívic

Tallers Culturals (GASTRONOMIA)

CUINA MARINERA DE LA BARCELONETA, AMB PEIX ECONÒMIC I DE PROXIMITAT
Logo de l'activitat CUINA MARINERA DE LA BARCELONETA, AMB PEIX ECONÒMIC I DE PROXIMITAT

Dimarts de 18.30 a 20.30h

Del 23 d'abril de 2024 al 11 de juny de 2024

Espai: Cuina

Professor/a: Núria Sánchez Barrau

Amb la col·laboració especial de CAP A MAR.

Descripció:

Espai participatiu de cuina on coneixerem especies poc conegudes de peix, com es pesquen i com consumir-les.

A qui va adreçat:

A tota persona interessada en conèixer la tradició pesquera del barri de la Barceloneta i els seus productes.

Metodologia:

Es realitza una recepta per sessió on es presenta l'espècie de peix a cuinar. Explicació de com es pesca i quines altres receptes es poden realitzar amb aquest espècie.

El taller és molt participatiu i un cop acabada la recepta, es fa un tastet del que hem cuinat i si sobra els participants s’emporten una carmanyola plena a casa.

Material necessari per part de l’alumne:

Davantal, si no en porta, no passa res. Desde Cap a Mar sempre en portem de més.

Sobre la profesora:

Taller promogut per Cap a Mar, associació de famílies de pescadors de la Barceloneta, que fem divulgació del món de la pesca de proximitat.

Aquest taller està impartit per: la Nuria Sanchez, en formació en arts i el món gràfic però amb una gran passió per el seu territori i el bon menjar. Desde 2013, porta impartint cursos de cuina als centres cívics Navas, Can deu i Barceloneta i la Cristina Caparrós, armadora d’una barca de pesca del moll de la Barceloneta i directora de la peixateria on line La Platjeta.

Aquesta activitat té un complement de 25€ a abonar en metal.lic el primer dia de classe, que es destinarà a la compra d'aliments emprats en les receptes.Preu: 71,83 € (IVA inclòs)

Dimarts
23/04/2024
Dimarts
30/04/2024
Dimarts
07/05/2024
Dimarts
14/05/2024
Dimarts
21/05/2024
Dimarts
28/05/2024
Dimarts
04/06/2024
Dimarts
11/06/2024
Novetat!!
CUINA: DELICIES VEGANES PER A ESCÈPTICS
Logo de l'activitat CUINA: DELICIES VEGANES PER A ESCÈPTICS

Dimecres de 19 a 21h

Del 8 de maig de 2024 al 29 de maig de 2024

Espai: Cuina

Professor/a: Ester Alemany Torres

Descripció:

El Monogràfic de Cuina Vegana ofereix una oportunitat per endinsar-se en el món de l'alimentació sense cap producte animal, descobrint una varietat diversa i emocionant de plats. Durant aquesta experiència culinària, les persones participants aprendran a preparar receptes veganes per a tots els públics, trencant el mite que el veganisme és avorrit i limitat. Aquest monogràfic ofereix una visió pràctica i accessible de la cuina vegana, explorant opcions saludables, delicioses i creatives per a tots els gustos i preferències culinàries.


Objectius:

L'objectiu principal del Monogràfic de Cuina Vegana és proporcionar als participants les habilitats i coneixements necessaris per a preparar aliments deliciosos i nutritius sense cap producte animal. A través de la pràctica de la cuina vegana, els participants podran expandir el seu repertori culinari, descobrint noves receptes i tècniques culinàries. A més, es busca promoure la consciència sobre els beneficis de seguir una dieta basada en plantes, tant per a la salut personal com per al medi ambient.


A qui va adreçat:

El Monogràfic de Cuina Vegana està dirigit a tots aquells interessats en explorar una forma de vida més saludable, sostenible i compassiva a través de la cuina. No es requereix cap experiència prèvia en cuina vegana, ja que el monogràfic està dissenyat per a persones de tots els nivells d'habilitat i coneixement culinari. Es fomenta la diversitat i la inclusió, creant un espai d'aprenentatge obert i respectuós on cada participant pugui aprendre i experimentar amb confiança.


Metodologia:

La metodologia del Monogràfic de Cuina Vegana es basa en l'aprenentatge pràctic i experiencial, amb un enfocament en la preparació de receptes veganes delicioses i variades. A través de demosntracions pràctiques i guiatges pas a pas, els participants aprendran a utilitzar ingredients sans i nutritius per a crear plats que satisfacin els paladars més exigents. Es fomenta la participació activa dels participants, amb l'oportunitat d'interactuar amb els instructors i altres alumnes per compartir experiències i consells culinaris.


Material necessari per part de l'alumne:

No es requereix cap altre material específic, ja que tots els ingredients i utensilis necessaris per a les receptes seran proporcionats pel centre. 

Aquesta activitat té un complement de 10€ a abonar en metàl·lic el primer dia del taller, que es destinarà a la compra d'aliments emprats en les receptes.

Preu: 35,91 € (IVA inclòs)

Dimecres
08/05/2024
Dimecres
15/05/2024
Dimecres
22/05/2024
Dimecres
29/05/2024
Novetat!!
CUINA: BARRETES I BATUTS PER CARREGAR PILES
Logo de l'activitat CUINA: BARRETES I BATUTS PER CARREGAR PILES

Dimecres de 19 a 21h

Del 5 de juny de 2024 al 12 de juny de 2024

Espai: Cuina

Professor/a: Ester Alemany Torres

Descripció:

El Monogràfic de barretes i Batuts per carregar piles ofereix una oportunitat per aprendre a preparar receptes energètiques amb ingredients naturals i saludables. Aquest monogràfic està dissenyat per ensenyar als participants a crear barretes i batuts que proporcionin una font d'energia sana i nutritiva per a moments de necessitat, com ara durant l'entrenament, les excursions a la muntanya, la recuperació després de l'exercici o simplement com a un refrigeri saludable.


Objectius:

L'objectiu principal és proporcionar als participants les habilitats i coneixements necessaris per a preparar snacks energètics casolans amb ingredients naturals i saludables. A través de demostracions pràctiques i guiatges pas a pas, els participants aprendran a utilitzar ingredients com fruits secs, llavors, cereals integrals i altres aliments nutritius per crear barretes i batuts que ajudin a mantenir els nivells d'energia durant el dia.


A qui va adreçat:

Aquest monogràfic està dirigit a persones interessades en millorar la seva alimentació i obtenir una font d'energia saludable i sostenible a partir d'aliments naturals. No es requereix cap experiència prèvia en cuina, ja que el monogràfic està dissenyat per a persones de tots els nivells d'habilitat culinària. Es fomenta la diversitat i la inclusió, creant un espai d'aprenentatge obert i respectuós on cada participant pugui aprendre i experimentar amb confiança.


Metodologia:

Es basa en l'aprenentatge pràctic i experiencial, amb un enfocament en la preparació de receptes saludables i delicioses. Les persones participants aprendran a seleccionar els millors ingredients i a preparar barretes i batuts que satisfacin les seves necessitats energètiques. Es fomentarà la participació activa dels participants per compartir experiències i consells culinaris.


Material necessari per part de l'alumne:

No es requereix cap altre material específic, ja que tots els ingredients i utensilis necessaris per a les receptes seran proporcionats pel centre.


Aquesta activitat té un complement de 5€ a abonar en metal.lic el primer dia del taller, que es destinarà a la compra d'aliments emprats en les receptes.


Preu: 17,96 € (IVA inclòs)

Dimecres
05/06/2024
Dimecres
12/06/2024

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS S.L (B59960526) | Av. Diagonal 392, 1r 1a,
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC BARCELONETA

carrer Conreria, 1-9
08003 Barcelona
932563300
info@civicbarceloneta.com

Logo Miram Cloud